Kite for life

Med risk för att låta religiös; kitesurfing förändrade mitt liv. Jag hade vågsurfat när det var möjligt, skärmflugit sedan tonåren och åkt slalom sedan jag kunde stå upp. Jag skulle intervjua en kille som höll på med en relativt ny sport, kitesurfing, till ett reportage i tidningen jag jobbade på då. Vi möttes vid Rullsand, en strand utanför Gävle, vid Östersjön en blåsig septembermorgon. Jag hade lite koll på vad kite var sedan innan, men hade aldrig sett det live. Kka här så du vet vad vi talar om:

Det lyste ur ögonen när den här bohemiska kite-mannen satt med benen i kors på sanden, med blicken ut mot havet och pratade om jakten efter den perfekta vinden, vågen och stranden. och hur tiden försvann när man utmanade och bemästrade naturens krafter ute på havet. Han berättade om när han var nybörjare och inte hade lärt sig konsten att tygla skärmen ordentligt ännu, och hur han okontrollerat styrde in mot solande och badande semesterfirare på Miamis norra strand. Nu gick det bra, han flög upp på en gles del av stranden, men efter den händelsen bestämde han sig för att snabbt lära sig allt om sporten.

Jag blev fängslad av hans passion för sporten. När jag sedan fick se honom live… det går inte att beskriva i ord. Titta på det här klippet, så kan du få uppleva något liknande:

När jag fick prova själv var jag fast. Efter den dagen har jag njutit mer i livet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *