Min jordning är Mari

Extremsportare. Äventyrare. En orolig själ som vill resa igen så fort jag kommer hem. Så skulle jag kunna beskriva mig själv med lätthet. Men precis som alla andra oroliga själar har jag ett behov av balans och att landa mellan varven. Skrivandet är en del av lugnet som tar ner mig på jorden. Att korka upp en gammal flaska vällagrad och trygg Calvados, odla basilika i balkonglådan eller titta på Sagan om ringen med Mari Karlo (läs hennes blogg på http://www.marikarlos.se/) är andra sätt att bli jordad.

troja-zero
Maris fina hundar Troja & Zero. Bild från Maris blogg.

Mari är en god vän som jag träffade när jag skulle göra ett reportage om hundrasen rottweiler. Hon befann sig på kennelklubben och vi började prata. Vi är varandras motsatser skulle jag vilja säga. Hon är lugnet, jag är oron. Hon är försiktig, jag är oförsiktig. Vi kompletterar varandra och lär varandra nya saker varje gång vi ses. Jag brukar säga att Mari är min jordning. Om det inte hade varit för henne hade nog alla säkringar gått för länge sedan, med det tempo som jag håller. När jag är ledig åker jag ofta ut till hennes stuga, leker med hundarna, grillar, badar och spelar fia med knuff. Hon får mig att se stora saker i små saker, som bara finns där runt mig annars, utan att jag lägger märke till dem. Visst behöver jag kickar för att trivas med livet på riktigt, men Mari tillför liksom den där tryggheten och basen som man så väl behöver för att fungera bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *